Persoonilood
25.11.16

Antvärk Levon Minasian (režissöör, Armeenia)

Armeenia režissöör Levon Minasian on auhinnatud stsenarist ja filmilavastaja, kes väntab oma filme enamasti Prantsusmaal. Eelmisel nädalal tõi ta PÖFFI kinolinale oma esimese täispikka linateose “Braavo, tõeline virtuoos!”. Filmi, mis räägib eneseirooniast, aga ka naljast, armastusest ja romantikast kuulidevihinas.

Peale filmi esilinastust vahetasime Levoniga paar sõna elust, kinost ja maailmavaadetest ning lisasime ta oma antvärkide nimekirja.

Nimi: Levon Minasian

Vanus: 46

Amet: Režissöör

Töökogemus: 25 aastat

Kuidas jõudsid režissööri ametini?

Ma armastan kino ja sellega kaasnevat. Minu unistus oli juba lapsest saati luua filme. Kasvades üles Nõukogude Armeenias nägin ma mitmeid tõeliselt kvaliteetseid linateoseid ja seadsin endale suured eesmärgid mille poole püüelda.

Mis on sinu ameti juures kõige suurem väljakutse?

Suurim väljakutse on luua film, mis jõuaks inimesteni üle maailma. See tähendab suurt usaldust investoritelt, tunnustust vaatajalt ja enesekindlust luua originaalset sisu, mis inspireeriks kogu inimkonda. Vot see on väljakutse.

Kui sa ei oleks režissöör, siis kes sa oleksid?

Kirjanik, sest mulle meeldib väga lugude rääkimine ja kirjutamine. Enne režissööri ametit olin ma näitleja, kuid olin selles üpriski halb.

Millega töövälisel ajal tegeled?

Ma loen palju. Viimase 3 kuuga olen ma lugenud ära kõik Dostojevski teosed ja vaadanud tema teoste ainestel loodud filme.

Mis on sinu töö juures kõige köitvam või meeldivam, mis selle juures hoiab?

Enim köidab mind seik, et ma saan oma idee ja visiooni edastada inimestele, kes seda kinno vaatama tulevad. Enne seda on see kõigest minu idee, minu peas. Kinolina ja publik annavad mu tööle tunnustuse ja heakskiidu.

Mis on sinu lemmikõlu või -siider?

Viimasel ajal olen enda jaoks avastanud Belgia õlled. Eriti meeldivad mulle puuviljased õlled ja viimase aja lemmikuks on kujunenud meeõlu. See on tõesti hea.